ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑ
ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Ενδοκρινολογία Δρ. Παρή Ράπτη

Πλαστική Χειρουργική Δρ. Ιωάννης Λύρας


Η ενδοκρινολογία είναι μία ειδικότητα που ασχολείται με την εσωτερική λειτουργία του οργανισμού. Ο ενδοκρινολόγος συνεργάζεται όμως πολλές φορές με διάφορες ιατρικές ειδικότητες όπως και με εκείνη της πλαστικής χειρουργικής Έχοντας τη δυνατότητα να συνεργαστώ με τον πλαστικό χειρουργό Δρ Ιωάννη Λύρα , από τους πλέον γνωστούς πλαστικούς χειρουργούς στην Ελλάδα, έκανα τις εξής διαπιστώσεις: η πλαστική χειρουργική είναι μία πολύ δύσκολη ειδικότητα διότι ασχολείται με την εξωτερική εμφάνιση των ανθρώπων και αυτό εμπλέκει παράγοντες όπως εικόνα, ψυχολογία, αποκατάσταση, εμφάνιση. Οι άνθρωποι, όντας τις περισσότερες φορές, υγιείς επισκέπτονται τον πλαστικό χειρουργό για να διορθώσουν κάποια ατέλεια εξωτερικής εμφάνισης που δεν τους ικανοποιεί ή επηρεάζει την αυτοπεποίθησή τους. Η συνεργασία μου με τον πλαστικό χειρουργό Γιάννη Λύρα με έκανε να κατανοήσω ότι η πλαστική χειρουργική είναι μία σύγχρονη και σημαντική ειδικότητα της Ιατρικής. Η προσωπική μου εμπειρία με τον Γιάννη Λύρα , με έκανε να διαπιστώσω την μεγάλη προσοχή του για τους ενδιαφερόμενους και την αγάπη του για εκείνους. Η εμπεριστατωμένη ενημέρωση των ασθενών του από τον ίδιο, η σύμπνοια της επιστημονικής ομάδας σε όλες τις διαδικασίες εφαρμογής της επέμβασης, η διενέργεια από τον ίδιο ακόμη και της πιο απλής λεπτομέρειας της επέμβασης, η προσωπική μετεγχειρητική παρακολούθηση, η υπομονή με την οποία ακούει τις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου, η εξατομικευμένη αντιμετώπιση του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, η χειρουργική παρέμβαση μόνο σε ανθρώπους με σαφή ένδειξη, η αναβολή των περιστατικών εάν δεν υπάρχει εμπεριστατωμένος πλήρης κλινικοεργαστηριακός έλεγχος δίνοντας χρόνο στη λεπτομέρεια, όλα αυτά με κάνουν να πιστεύω ότι είναι ερωτευμένος με την ειδικότητά του, την πλαστική χειρουργική .

Βέβαια, αντιλαμβάνομαι ότι το να έχεις δάσκαλο και να είσαι δίπλα τόσα χρόνια, στον μεγαλύτερο πλαστικό χειρουργό του κόσμο Ivo Pitanguy από το Rio de Janeiro της, Βραζιλίας, δεν σου αφήνει άλλα περιθώρια από το να ακολουθήσεις συγκεκριμένη μεθοδολογία, την άριστη τεχνική και την αγάπη για την Τέχνη και Επιστήμη, τόσο στις αισθητικές πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις, όσο και στις αποκαταστάσεις δυσμορφιών, τραυμάτων, εγκαυμάτων. Οι γνώσεις από έναν τέτοιο δάσκαλο, η προσωπική εμπειρία τόσων ετών, επίσης, σε υποχρεώνουν να ενημερώνεσαι σε διεθνή ιατρικά συνέδρια , να συμμετάσχεις με νέες μεθόδους και να διαχέεις τις γνώσεις στους νεότερους. Η Σχολή της Βραζιλίας ασχολείται με όλη τη γκάμα των πλαστικών χειρουργικών επεμβάσεων όπως μαστό, γλουτό, μύτη, πρόσωπο, άνω & κάτω άκρα, επανορθωτικές κτλ.

Τελικά, η πλαστική χειρουργική και αυτό που έχω διαπιστώσει προσωπικά από τη διενέργεια των επεμβάσεωνπλαστικής χειρουργικής από τον Γιάννη Λύρα είναι ότι: οι άνθρωποι φεύγουν ευχαριστημένοι και με μεγάλο βαθμό ικανοποίησης από το αποτέλεσμα της πλαστικής χειρουργικής τους επέμβασης. Έτσι κατέληξα ότι εκτός από τη σημασία της εσωτερικής λειτουργίας του οργανισμού, η εξωτερική εμφάνιση είναι εξαιρετικά σημαντική για όλους τους ανθρώπους και η πλαστική χειρουργική μία δυναμική και απαραίτητη ειδικότητα.

 

 

. 

Πρόσφατα Αρθρα

pic pic pic pic pic picpic

pic pic

s s s s